2015. augusztus 14., péntek

MARHAPOFA KAKAÓMÁRTÁSBAN



MARHAPOFA KAKAÓMÁRTÁSBAN

4 db marhapofa (kb. 1,5 kg)
2 sárgarépa
2 zellerszár
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár vörösbor
2 dl marha alaplé
1 ek. kiváló minőségű kakaópor
1 ek. vaj
2 babérlevél
olívaolaj
só, bors

A húsdarabokat egy vastag aljú serpenyőben körbesütöm, félreteszem. A maradék olajon megpárolom a nagyobb darabokra vágott hagymát, fokhagymát, hozzáteszem a sárgarépát és zellerszárat, babérlevelet, visszateszem a húst és felöntöm a vörösborral meg az alaplével.
140 fokos sütőben 2 óra alatt vajpuhára párolom.
A húsokat óvatosan kiemelem, a levét leszűröm és sűrűre beforralom, legvégül egy kanál kakaóport keverek bele.
Egy kanál vajtól fényes, selymes lesz a mártás.

A húst nagyon éles késsel vastagabb szeletekre vágom a mártással meglocsolom. Párolt zöldségekkel, krumplipürével tálalom.