2009. december 12., szombat

KINGA TORTA

A szóban forgó hölgy kínozni szokott engem és én fizetek érte. Árgus szemekkel figyeli hogy mit eszem, és még a hideg levegőről is el tudja mondani hogy miért hizlal. Ez az édesség Kinga karácsonyi bulijára készült. Igyekeztem valami fitness sütivel előállni...

A torta a Nova szakácskönyvből származik. Pár éve cukor nélkül is elkészítettem, akkor azon nevettünk hogy íme egy "sütemény" amiben sem cukor sem liszt nincs és ráadásul még sütni sem kell. Ezúttal azonban kevés cukor került bele, de csak azért hogy Kinga nehogy munka nélkül maradjon..

KINGA TORTA

15 dkg kukoricapehely
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
fél kiló ricotta
4 dl tejszín
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor
fél citrom leve
3 ek. zselatinpor
csokiforgács
valamilyen idénygyümölcs (most narancs és kiwi)

A vajat és az étcsokit felolvasztom és a kukoricapelyhet hozzákeverem. Egy darab sütőpapírt vajjal megkenek és 12 kis kupacot készítek a csokis kukoricapehelyből. A maradékot egy szintén sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára teszem, jó lenyomkodom és beteszem a hűtőbe. A zselatint kis vízbe áztatom, a tejszínt jó keményre felverem. A tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a citomlével majd óvatosan belekeverem a ricottát, a felolvasztott és már nem túl forró zselatint, majd legvégül tejszínhabot.
A tortára rákenek egy kis krémet, gyümölcsökkel alaposan megpakolom és a maradék krémmel befedem. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a tetején a csokis halmocskákat szépen elrendezem, csokiforgáccsal megszórom.

Látványos, egyszerű, könnyű és finom.

1 megjegyzés:

Belly írta...

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok neked.