2010. január 10., vasárnap

PADLIZSÁNOS-RICOTTÁS PENNE



PADLIZSÁNOS-RICOTTÁS PENNE

2 padlizsán
15 dkg penne
1 kis fej hagyma
3 ek. ricotta
2 ek. nagyon apróra vágott sült paprika
2 ek. szintén nagyon apróra vágott szárított paradicsom
1 friss paradicsom
kevés tejszín
kis csípős paprika ( Erős Pista, bocsássa meg az Ég)
olívaolaj
só,bors
nagyon kevés cukor

A padlizsánt felkockázom, besózom és egy éjszakára szűrőkanálba teszem. ( Locatelli bácsi így ajánlja úgyhogy ezt cselekedtem én is.) Másnap kevés olívaolajon puhára sütöm. A maradék olajon megpárolom a hagymát, hozzáteszem a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot. Ugyanígy teszek a sült paprikával és a szárított paradicsommal. Ami eddig a serpenyőbe került azt jól megkeverem és kicsit lepirítom. Most teszem bele a ricottát, kis tejszínnel hígítom, sóval, borssal, leheletnyi csípőssel fűszerezem. Egészen pici cukrot teszek bele, én ugyanis nem szeretem ha a paradicsom savanykás ízét nagyon lehet érezni az ételben.
Az előre megfőzött tésztával és a sült padlizsánnal összeforgatom.

Kevés reszelt parmezánt szórok a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: