2010. április 3., szombat

KÁPOSZTÁS- KRUMPLIS LECSÓ


A padlizsán mellet a lecsó az egyik kedvenc ételem. Napmátkánál láttam még régebben ezt a receptet, illetve káposztás lecsót készítettem máskor is. Most összeházasítottam a kettőt.

KÁPOSZTÁS-KRUMPLIS LECSÓ

3/4 kilónyi zöldpaprika
4 nagy hámozott paradicsom
2 jókora fej hagyma
3 közepes krumpli
1/2 kg savanyú káposzta
1 kis piros chili
pirospaprika
húsos szalonna
só, bors
kevés cukor

Úgy kezdem hogy a szalonnát és a hagymát megpirítom, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, erre jön a krumpli és a (szigorúan!) kockára vágott zöldpaprika. Ha már egy kicsit sült együtt, hozzáteszem a kimosott és megvágott káposztát és a paradicsomot. Só, bors, kevés cukor meg egy kis csípős kerül még hozzá. ( Jó csípősre sikeredett...)
Együtt készre sütöm, tejfölt adok mellé.

Vastag aljú serpenyőben vagy pláne vaslábasban érdemes készíteni, teflonban nem az igazi.
Köretként is nagyon finom, főleg sült kacsa mellé illik.

Nincsenek megjegyzések: