2011. február 27., vasárnap

PARADICSOMLEVES

Mostanában tavaszi diétát tartok, ami röviden annyit jelent hogy a családom és szeretett hentesem legnagyobb bánatára nem eszem húst. A menü nem túl izgalmas, főleg zöldségek szerepelnek az étlapon. Közkívánatra a kedvenc levesemet azonban mégis közzéteszem..

PARADICSOMLEVES

1 kg friss paradicsom
2 doboz konzerv hámozott paradicsom
1/2 piros kaliforniai paprika
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 ágacska kakukkfű
bazsalikom
pici cukor
só,bors,chilipehely
olívaolaj

A hagymát kevés olívaolajon megpárolom, hozzáadom a fokhagymát, a felaprított paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, majd a konzervet is ( a színe miatt teszem bele, ilyenkor télen elég hóka a paradicsom és ízre sem az igazi ). Babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezem és kb.  fél órát lassú tűzön rotyogtatom. Külön vizet nem öntök hozzá, a paradicsom elegendő levet ereszt, és ez egyébként is egy sűrű leves.
Ha valaki nagyon utál mosogatni az turmixolhatja, én azonban átpasszírozom mert így rusztikusabb lesz az állaga. Sóval,borssal, chilipehellyel, bazsalikommal, kevés cukorral ízesítem.

Fokhagymás pirítóssal tálalom.

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Nagyon "ízgató", és jó ez a variácíó!

Neguilla írta...

Nyáron, friss kertben szedett paradicsomból az igazi..:))