2013. május 3., péntek

SPENÓTOS ÚJKRUMPLIS FRITTATA


Könnyű tavaszi ebéd.

SPENÓTOS ÚJKRUMPLIS FRITTATA

1/2 kg friss spenót
1/2 kg újkrumpli
2 nagy fej hagyma
4 tojás
20 dkg friss sajt vagy túró
só, bors
vaj,olívaolaj

A spenótot megtisztítom, alaposan megmosom és a leveleken maradt vízzel pár perc alatt megpárolom. Szűrőben lecsepegtetem. A felszeletelt hagymát serpenyőben egy kevés vaj és olívaolaj keverékén lassú tűzön karamellizálom, félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben 10 perc alatt megsütöm a felkarikázott újkrumplit. Ha kell még öntök alá pici olajat. Ha a krumpli puha, óvatosan összeforgatom a hagymás spenóttal és belekeverem a friss sajtot és a felvert tojásokat. Sózom, borsozom, kivajazott formában 200 fokos sütőben 20 percig sütöm.
Pár perc pihentetés után  lehet szeletelni.

Friss salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések: