2013. május 3., péntek
SPENÓTOS ÚJKRUMPLIS FRITTATA
Könnyű tavaszi ebéd.
SPENÓTOS ÚJKRUMPLIS FRITTATA
1/2 kg friss spenót
1/2 kg újkrumpli
2 nagy fej hagyma
4 tojás
20 dkg friss sajt vagy túró
só, bors
vaj,olívaolaj
A spenótot megtisztítom, alaposan megmosom és a leveleken maradt vízzel pár perc alatt megpárolom. Szűrőben lecsepegtetem. A felszeletelt hagymát serpenyőben egy kevés vaj és olívaolaj keverékén lassú tűzön karamellizálom, félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben 10 perc alatt megsütöm a felkarikázott újkrumplit. Ha kell még öntök alá pici olajat. Ha a krumpli puha, óvatosan összeforgatom a hagymás spenóttal és belekeverem a friss sajtot és a felvert tojásokat. Sózom, borsozom, kivajazott formában 200 fokos sütőben 20 percig sütöm.
Pár perc pihentetés után lehet szeletelni.
Friss salátával tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése