2016. szeptember 30., péntek





FÜSTÖLT LAZAC TATÁR

20 dkg füstölt lazac
3 kis csemegeuborka
1 kis fej lilahagyma
1 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál apróra vágott kapor
1 kávéskanál kapribogyó
fél citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
bors
kígyóuborka

A lazacot éles késsel felaprítom, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a nagyon apróra vágott csemegeuborkát, lilahagymát és a kapribogyót. Szűrt citromlével, olívaolajjal meglocsolom, beleteszem a zöldfűszereket és kevés frissen darált borsot. Sózni nem kell mert a lazac elég sós.
Óvatosan összekeverem. Kígyóuborka szeletekre csinos kis halmokat készítek, kaporlevéllel díszítem és azonnal tálalom.

Vajas pirítóssal, citromgerezdekkel, hűs fehérborral kínálom.
Látványos, gyors, nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések: