2010. augusztus 28., szombat
HAGYMÁS LEPÉNY
Annyira belejöttem a lepénysütésbe hogy kipróbáltam a hagymás változatot is.
HAGYMÁS LEPÉNY
20 dkg liszt
2 ek. libazsír
4 tojás
5 közepes fej hagyma
füstölt szalonna
20 dkg tehéntúró
5 dkg reszelt Grana padano
2 dl tejszín
só, bors
A lisztet a libazsírral és az egyik tojással meg egy csipet sóval robotgépben 2 perc alatt tésztává gyúrom, fóliába tekerem és egy órát pihentetem a hűtőben.
A szalonnát nagyon apróra vágom, kiolvasztom, ráteszem a felszeletelt hagymát és nagyon lassan szép puhára-pirosra megsütöm.
A túrót villával összetöröm, hozzáteszem a tejszínt, a sajtot és a maradék három tojást, legvégül hagymát. Sózom és jó alaposan megborsozom.
A tésztával kibélelek egy tortaformát ( az aljára tettem csak egy kis sütőpapírt) úgy hogy pereme is legyen, beleöntöm a hagymás keveréket és 185 fokon 45 percig sütöm.
Friss salátával és az elmaradhatatlan fokhagymás tejföllel tálalom.
Libazsír helyett természetesen vajjal is készíthető a tészta, bár szerintem úgy már nem lesz az igazi...:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Libazsírral valóban jobb!
De még mennyire...:-)a kockázatokat bizony vállalni kell a végeredmény érdekében..:-)
It looks lovely. How are you doing? I hope all is well. Take care. Ozoz
Hello Ozoz...:-)Everything is fine, thank you.
I'm going to visit Maria in New York soon..:-)
Ha ilyesmi az ízlésed, akkor érdemes lenne a füstölsajtos-hagymás kenyérpudingomat kipróbálnod :)
Trendo,nem találom! Elküldenéd ha megkérlek nagyon szépen?
Kiscsillag! Röstellem, hogy csak ilyen késéssel teljesítem kérésedet, de az amúgy is későőszi, téli recept! :) Mármint a FÜSTÖLT SAJTOS KENYÉRFELFÚJT.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (Gáznál 4.fokozat) Nagy serpenyőben 4 nagy fej hagymát felszeletelve fonnyasszál nagyon puhára, lehet libazsíron :) Ebbe forgass bele 4 nagy szelet Graham (teljes kiőrlésű) kenyeret.
2. Fél liter tejjel együtt verj fel 4 tojást. Tegyél bele egy jó evőkanál csípős mustárt, fűszerezd darált borssal bőkezűen. 12-15 deka érett, jóízű sajtot vágj pici darabokra vagy reszeljél durvára, ezt keverd össze ugyanennyi füstölt sajttal és az egészet keverd bele a tojásos masszába. Utána dolgozd össze vele a hagymás kenyeret. 3. Kivajazott jénai tálba simítsuk bele az egészet, a tetejét hintsük meg sajtreszelékkel. Kb. háromnegyed órát kell sütni, míg aranybarna nem lesz a teteje és a közepe is megszilárdul. Forrón tálald, bár hidegen is nagyon finom. Jó önálló vacsoraétel, vagy szárnyasok mellé gazdag köret! Csókoltatlak! Trendo bátyó
Kiscsillag...:-)
Elaléltam...Duplán...:-)
Köszönöm.
No, Kiscsillag, megcsináltad-é már a kenyérpudingot? :) Vagy még mindig aléltan heversz? :)
Hát, ez a blog is itt hervad, magában :( Kár!
Tippelek, miért nem írsz a blogodba:
1. Férjhez mentél
2. Elváltál
3. Szerelmes vagy
4. Csalódott vagy
5. Nyertél a lottón
6. Kikapcsolták a gázt
Sajnos a lottón nem nyertem, bizonyára azért mert nem is lottózom. A gázt se kapcsolták ki hálistennek, sorolhatnék azonban mindenféle kifogásokat...összekapom magam, megígérem. Főzni azért szoktam..:-)
Megjegyzés küldése