Kedvenc gyermekem szerint ez az étel egészen ehető lenne ha volna mellette egy kis sült oldalas. Ki-ki cselekedjen belátása szerint..
KÍNAI SPENÓT
1 kg spenót
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 friss piros chili
2 ek. világos szójaszósz
1 ek.citromlé
olívaolaj
só, bors
A spenótleveleken rajta hagyom a szárát és sós vízben 3 perc alatt megblansírozom, lecsepegtetem.
A hagymát serpenyőben olívaolajon erős tűzön megpirítom, hozzáteszem a felszeletelt fokhagymát és chilit. Kicsit átkeverem és hozzáadom a szójaszószt és citromlevet.
A spenótot beleforgatom, sóval, borssal fűszerezem.
Főtt illatos rizzsel tálalom.
2011. február 27., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Kedvenc gyermekednek, talán igaza van, talán nem. Én is tennék mellé valamit. Vagy mégse?
Mindenképpen...:))
Én is csak a lúgosító diéta miatt eszem magában. Te mit tennél mellé?
Feltétnek készítenék hozzá, az Indiai konyha egy egyszerű remekművét, amit a Mazdaznan konferenciára készítettünk. Ez nem más mint a panír. Ami csicseriborsó-, vagy sárgaborsó lisztből készült palacsintatészta, amibe belemártják a zöldségeket, majd kisütik. Ízesítése: kurkuma (kevés, garam masala. Vagy, tönkölyből készült búzahúst tudnék feltétnek. Nyitott vagyok, lehet érdeklődni.
Megjegyzés küldése