TONHALTATÁR
30 dkg sashimi minőségű friss vörös tonhal
1 érett avokádó
snidling
2 lime
só
bors
pár salátalevél
olívaolaj
A halat nagyon éles késsel egészen pici kockákra aprítom, kevés olívaolajjal, egy csipet sóval elkeverem. Semmilyen más fűszert nem teszek bele, hagyom a hal ízét érvényesülni. Az avokádót szintén feldarabolom, sóval, borssal, lime lével és egy kis aprított snidlinggel elkeverem.
Gyűrű hiányában egy kiolajozott csészével formázom oly módon hogy először a halkockákat teszem bele, majd avokádót halmozok a tetejére. Gyengéden lenyomkodom és óvatosan tálra borítom.
Salátalevelekkel, pirítóssal és lime gerezdekkel tálalom.
Foto: Ariderphotography .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése