2012. március 15., csütörtök

TONHAL TATÁR



A vörös tonhal, vagy hawaii nevén ahí, a világ egyik legnagyobbra növő halfaja. Nem ritkák a 100 kg-os példányok sem. A sashimi-piac egyik keresett alapanyaga, az igazán prémium minőségű halért vagyonokat fizetnek. Nyersen a legfinomabb, ha grillezzük akkor is angolosra érdemes megsütni. Ami engem illet, szerintem vétek ezt a halat serpenyőbe tenni....

TONHALTATÁR

30 dkg sashimi minőségű friss vörös tonhal
1 érett avokádó
snidling
2 lime

bors
pár salátalevél
olívaolaj

A halat nagyon éles késsel egészen pici kockákra aprítom, kevés olívaolajjal, egy csipet sóval elkeverem. Semmilyen más fűszert nem teszek bele, hagyom a hal ízét érvényesülni. Az avokádót szintén feldarabolom, sóval, borssal, lime lével és egy kis aprított snidlinggel elkeverem.
Gyűrű hiányában egy kiolajozott csészével formázom oly módon hogy először a halkockákat teszem bele, majd avokádót halmozok a tetejére. Gyengéden lenyomkodom és óvatosan tálra borítom.

Salátalevelekkel, pirítóssal és lime gerezdekkel tálalom.

Foto: Ariderphotography .

Nincsenek megjegyzések: