Kivételesen abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy az ebéd is kész, még fény is van a fotózáshoz, sőt van is mit lefotózni (megesik hogy mire fényképeznék, minden elfogy...)
TEJSZÍNES RAKOTT KRUMPLI
1,5 kg krumpli ( a sárga fajtából, szokás szerint)
1/2 kg darált marhahús
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg szalonna
2 dl tejföl
3 dl tejszín
15 dkg vegyes reszelt sajt ( most parmezánt és goudát tettem bele)
1 tojás
só,bors, szerecsendió,petrezselyem
A krumplit meghámozom, karikákra vágom és sós vízben félig megfőzöm. A szalonnát kiolvasztom, a hagymát üvegesre párolom rajta, hozzáteszem a darált húst, tört fokhagymát, sózom, borsozom, petrezselymet teszek hozzá és a saját levében, esetleg egy pici vízzel megpárolom.
Kivajazott tepsi aljára terítem a krumpli felét, következik a husi majd a maradék krumpli jön a tetejére. A legvégén a tejfölt összekeverem a tejszínnel és a reszelt sajttal, hozzáteszem a tojást, szerecsendióval megbolondítom és a krumplira öntöm.
Forró sütőben 45 percig sütöm amíg szép piros lesz a teteje.
Némi tejföllel és reszel sajttal tovább fokozhatjuk az élményt....
2008. szeptember 26., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése