2009. június 21., vasárnap

ZÖLDFŰSZERES HÁZI TÚRÓ


Egyfolytában éhes családtagjaimnak mindig készítek valami bekapnivalót a hűtőszekrénybe. Rendszerint saláta, főzelék, a fiúknak hideg sült husi, vagy valami szendvicsre való szokott lenni a menü, na persze ezen kívül még főzök levest, sütök palacsintát, nem beszélve a regular reggeli-ebéd-vacsoráról... (nőtársaim most esetleg megkérdezhetik: mondd, te normális vagy? :-)) A helyzet az, hogy mi otthon elég sokan voltunk, és én a legidősebb, személyes projektemnek tekintettem a kisebbek etetését. Ezt a hibámat a mai napig sem sikerült kinőni...

ZÖLDFŰSZERES HÁZI TÚRÓ

1/2 l tejföl
1/2 l görög joghurt
só,bors
ami akad otthon: fokhagyma, zöldfűszer, zöld bors, olívabogyó, ki mit szeret...

A tejfölt és a joghurtot összekeverem és beleaprítom ami a kezem ügyébe kerül. ( Ez esetben petrezselyem, kapor, tört fokhagyma, só és bors került bele.) Ritka szövésű konyharuhába kötöm és 24 órán át egy fakanál nyeléről lelógatom. Kellemes krémtúró állagú lesz.
Paradicsommal, újhagymával, friss kenyérrel az igazi..

Nincsenek megjegyzések: