TÚRÓS-SAJTOS PADLIZSÁN
2 nagy padlizsán
1 kis paradicsomkonzerv
25 dkg koktélparadicsom
1 kis doboz ricotta
1 kis doboz friss sajt (cottage cheese)
fokhagyma
néhány szál újhagyma
pici cukor
olívaolaj
só,bors
A padlizsánokat hosszában felszeletelem, besózom és egy órát állni hagyom. Ha kiengedte a levét, papírtörölközővel megtörölgetem és olívaolajban megsütöm. A ricottát összekeverem a friss sajttal, beleaprítom az újhagymát a zöldjével együtt, sózom, borsozom. Serpenyőben kis olívaolajon picit megpirítom a tört fokhagymát, hozzáteszem a paradicsomkonzervet és addig rotyogtatom ameddig besűrűsödik. Az utolsó néhány percben hozzáteszem a félbevágott koktélparadicsomot, sózom, borsot tekerek bele és kevés cukorral szelídítem.
Tűzálló tál aljára pár kanál paradicsomszószt teszek, a padlizsán szeletek közepére pedig egy kanál sajtos krémet pöttyintek és feltekerem. Csinosan elrendezem a tekercseket és a maradék paradicsommal betakarom.
Nagyon forró sütőben addig sütöm amíg a sajt megolvad.
Már megint nincs egy falat sem belőle...
8 megjegyzés:
Köszi. Jól sikerült, ma ezt eszem vaccsra.
Akkor jó étvágyat..:-)
Azért nagyon jó, hogy ezt az adagot mégis sikerült megörökíteni nekünk még a sáskajárás előtt:)
Mentettem is a receptet, köszönöm!
Én meg megfőztem a sárkányos lecsódat...én is köszönöm!
megcsináltam, de nem voltam eléggé elővigyázatos, csak annyi hozzávalót vettem, amennyit írtál. barátnőmnek és magamnak hoztam ma belőle ebédre, mire megkérdezte, h én mit fogok enni... legközelebb minimum dupla adagból készül. :)
Én mondtam.:-)
Szia, Annami vok a nlcafe-ról. :o) Indítottam egy új topicot a kedvünkért! :o) És nagyon várunk vissza közénk (sokunknak nem tetszett az új hangulat a régi fórumon)!!!! Szóval légyszi gyere, (régi csapat a fórumcím) mert hiányzol közülünk!! :o)
Puszi
Annami
Ja, és gratula a blogodhoz, már akartam mondani :oP
Annami, köszönöm!
Megjegyzés küldése