2009. november 15., vasárnap

BÁRÁNYCSÜLÖK


A Nagycsarnokban bukkantam a bárányra. Három kis csülköt vittem haza, vettem volna többet is, ha lett volna... Egy éjszakán át pácoltam olívaolajjal, egy fél fej tört fokhagymával, rozmaringgal, babérlevéllel és borssal.


Sárgarépát, zellert, lilahagymát tettem mellé, megsóztam, minden oldalát körben szép pirosra megsütöttem majd egy kis rosét öntöttem alá és nagyon lassú tűzön 2 órát sütöttem- pároltam. Amikor már vajpuha volt, a levét leszűrtem és még egy kevés bort öntöttem hozzá. Egy jó kanál vajjal összeforraltam, sóval, borssal, pici barna cukorral ízesítettem.
Tejszínes- szerecsendiós krumplipürével és céklasalátával tálaltam.

3 megjegyzés:

Alíz írta...

Nagyon guszta! Szeretem a bárányhúst és ez nagyon izlene. :) Egyébként, szeretettel köszöntelek a blogom 50. olvasójaként! Nézz be hozzám, ezen a linken - http://fakanalforgato.blogspot.com/2009/11/dalauzi-ormeny-edesseg-vkf-re-es-50.html - találsz valamit, amit többek közt neked dedikáltam. :)

Neguilla írta...

Kis tündér vagy...:-)köszönöm!

Nelli írta...

Szia Neguilla!

Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

Nelli