2010. június 29., kedd

MARINÁLT KARFIOL


Sült kacsa mellé készítettem ezt a nagyon finom köretet.

MARINÁLT KARFIOL

1 fej karfiol
2 kis fej zsenge hagyma
1 piros kápia paprika
1 kis piros chili
1 leheletnyi fokhagyma
1 nagy csomó petrezselyem
só,bors
borececet, méz
olívaolaj

A karfiolt rózsáira szedve 5 perc alatt megfőzöm. Még forrón egy evőkanál borecetet teszek a főzővízbe és így hagyom kihűlni. A paprikát megsütöm, meghámozom, egészen apróra vágom. Hozzáteszem a felkarikázott hagymát, összetört fokhagymát, vágott petrezselymet és óvatosan a leszűrt karfiolt. Jó sok borsot tekerek rá. Ecetes-mézes-olívaolajas öntettel meglocsolom, pár órára behűtöm.

Nincsenek megjegyzések: