2010. augusztus 23., hétfő

KELKÁPOSZTÁS LEPÉNY

Egy kelkáposzta várakozott a hűtőben amelyből Ramsay mester vajban párolt köretét szándékoztam elkészíteni, de valahogy csak nem akaródzott hozzákezdenem. Végül Sajtkukac receptjét sütöttem meg egy kis átalakítással.

KELKÁPOSZTÁS LEPÉNY

1 közepes fej kelkáposzta
kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg liszt
2 dl tej
1,5 dl tejszín
3 tojás
olaj
vaj
majoranna
reszelt parmezán
só, bors

A kelkáposztát vékonyra felszeletelem és sós vízben 5 percig főzöm, leszűröm. Majorannával fűszerezem.A felkockázott szalonnát és hagymát egy kanál olajjal rózsaszínűre sütöm, legvégén hozzáteszem a fokhagymát. A lisztet összekeverem két egész tojással és a tejjel, hozzáteszem a hagymás szalonnát, sózom, borsozom és a felét kivajazott és morzsával meghintett tortaforma aljára simítom. A kelkáposztát ráteszem és jól lenyomkodom. A harmadik tojást a tejszínnel elkeverem, a káposztára öntöm és a maradék tésztával befedem. A tetejére reszelt parmezánt és vajdarabokat teszek.

185 fokon 45 percig ropogós-pirosra megsütöm, fokhagymás tejföllel, paradicsomsalátával tálalom.

4 megjegyzés:

trendo írta...

Ez biztosan ízlene nekem is! Nagyon gusztusos!
üdv. trendo a Gastrodamustól! :)

Tálaló írta...

Nagy kedvencem a kelkáposzta,s jól hangzik a recept."Megfőzött."

Neguilla írta...

Trendo,Tálaló,kösönöm! Hamar el is fogyott..:-)

Nem vagyok mesterszakács írta...

Egyszerű, mégis újszerű! Nem csodálom, hogy gyorsan elfogyott. Az ilyen ételek mindig megfognak, tartalomra, látványra.