2010. június 28., hétfő

SÜLT ZELLER

Kecskepörkölt után következzék valami könnyebb...

SÜLT ZELLER

1 szép zsenge angol zeller
zsemlemorzsa
liszt
tojás
reszelt parmezán
só,bors

A zellerszárakat ujjnyi darabokra vágom és sós vízben 3 percig blansírozom. Azonnal leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A morzsát összekeverem a reszelt parmezánnal és a frissen őrölt borssal, a zellerdarabokat a szokásos módon, liszt- tojás- morzsa keverékébe forgatom és forró olajban ropogós-pirosra megsütöm.

Chilis-fokhagymás-tejfölös mártogatóval, friss zöldsalátával kínálom.

2 megjegyzés:

trendo írta...

Én a zellergumókból szoktam kb. másfél-kétcenti vastag szeleteket vágni és bő olajban kisütni. Mesefinom bármilyen natúr hús, szárnyas stb. mellé, de akár feltétnek is megfelel rizskörettel. A sütőolajat aztán elhasználom olyan ételekhez, ahol nem baj a zelleres aroma. Pl. paradicsomleves rántásához stb.

Neguilla írta...

Köretként szoktam sütni zellert, roston. Néha lehet kapni óriási gumókat, na akkor...olívaolajjal, friss borssal isteni..:-)