2010. november 15., hétfő

GASTRODAMUS FÜSTÖLT SAJTOS KENYÉRFELFÚJTJA

Morózus ( és jogos) megjegyzést kaptam, mely szerint nem vagyok elég aktív a blogon. A kifogásokat inkább nem sorolnám, ehelyett megsütöttem a megjegyzés írójának egyik, nekem dedikált receptjét.

Íme a finomság, egyenesen Gastrodamus tollából:


FÜSTÖLT SAJTOS KENYÉRFELFÚJT


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (Gáznál 4.fokozat)
2. Nagy serpenyőben 4 nagy fej hagymát felszeletelve fonnyasszál nagyon puhára, lehet libazsíron :) Ebbe forgass bele 4 nagy szelet Graham (teljes kiőrlésű) kenyeret.
3. Fél liter tejjel együtt verj fel 4 tojást. Tegyél bele egy jó evőkanál csípős mustárt, fűszerezd darált borssal bőkezűen. 12-15 deka érett, jóízű sajtot vágj pici darabokra vagy reszeljél durvára, ezt keverd össze ugyanennyi füstölt sajttal és az egészet keverd bele a tojásos masszába. Utána dolgozd össze vele a hagymás kenyeret.
4. Kivajazott jénai tálba simítsd bele az egészet, a tetejét hintsd meg sajtreszelékkel. Kb. háromnegyed órát kell sütni, míg aranybarna nem lesz a teteje és a közepe is megszilárdul. Forrón tálald, bár hidegen is nagyon finom. Jó önálló vacsoraétel, vagy szárnyasok mellé gazdag köret.

Friss saláta kívánkozik mellé.

4 megjegyzés:

trendo írta...

Nahát, milyen kedves meglepetés! :) Minden meg van bocsájtva! :)
Remélem, ízlett annak is, aki miatt nem volt időd blogot írni :)))

Neguilla írta...

Ez nem ennyire egyszerű...:))legtöbbször azért nem írok mert este már nem lehet fotózni, vagy mert krumplifőzelék van vacsorára.:))

trendo írta...

Egy bájos bloggerina kezéből még a vitriol is jólesne, nemhogy egy finom krumplifőzelék, az egyik kedvencem! :))))

trendo írta...

Legutóbb a krumplifőzelékre ráreszeltem egy kis aromás füstölt sajtot. Próbáld ki Te is! :)