2012. március 15., csütörtök

CÉKLALEVES

Elsőre talán kicsit szokatlannak tűnhet ez a leves, de nagyon üdítő, könnyű és finom.

CÉKLALEVES

3 nagy cékla
kb. 40 dkg sütőtök
1 nagy lilahagyma
csirkealaplé
1 citrom leve és  reszelt héja
1 csokor friss kapor
natúr joghurt


A céklákat, a hagymát és a tököt meghámozom, felaprítom. ( Érdemes kesztyűben dolgozni és valamelyest védeni a berendezést mert különben lila lesz az egész konyha.)
A zöldségeket lábasba teszem és felöntöm annyi alaplével hogy ellepje. Puhára főzöm. Ha kicsit kihűlt, botmixerrel pürésítem és ha túl sűrű lenne akkor kevés alaplét teszek még hozzá. Ha szükséges, sózom, belecsavarom a citrom levét és egy marék friss kaporral meg a reszelt citromhéjjal megszórom.
Tálaláskor egy kanál natúr joghurtot teszek bele.

Langyosan vagy hidegen is nagyon kellemes.

Nincsenek megjegyzések: