2012. február 7., kedd

SPENÓTOS RICOTTÁS CANELLONI



Kisfiam kedvére..:-)

SPENÓTOS RICOTTÁS CANELLONI

20 dkg canelloni tészta
1/2 kg friss spenót
20 dkg ricotta
10 dkg friss sajt
4 mozzarella
2 marék reszelt parmezán
4 gerezd fokhagyma
8 dl darabos paradicsom mártás ( vagy 2 doboz hámozott paradicsom)
4 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg vaj
5 dkg liszt
olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
só,bors, szerecsendió
csipet cukor,kevés chili

A spenótot megtisztítom, megmosom, a leveleken maradt vízzel megfonnyasztom. Szűrőben kicsit hűlni hagyom, késsel finomra vagdalom. Egy kis olívaolajon 2 gerezd tört fokhagymát megfuttatok, hozzáadom a vágott spenóthoz, sózom,borsozom, szerecsendióval ízesítem és a ricottát, a friss sajtot és a parmezán felét belekeverem.
Egy másik kanál olívaolajon megpirítom a maradék fokhagymát, hozzáteszem a paradicsomot, picit felforralom, sóval, borssal. csipet cukorral, csepp chilivel ízesítem. A végén teszem hozzá a vágott bazsalikomot.
A besamelt a hagyományos módon elkészítem a vajból, lisztből, tejszínből és tejből. Só, bors és szerecsendió kerül bele.
Egy tűzálló tálat kivajazok és a paradicsommártást az aljára simítom. A canelloni tubusokat főzés nélkül habzsákkal megtöltöm a spenótos töltelékkel. ( Egy uzsonnás zacsi is megteszi ha levágjuk a sarkát.) A tekercseket szépen sorba rakom a paradicsomszószban, darabokra tépkedett mozzarellával megszórom és a besamelt a tetejére kanalazom. A maradék parmezánnal megszórom.
180 fokos sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütöm. Ezalatt a tészta elegendő nedvességet szív fel a szószból és szépen megpuhul.

Tálalás előtt egy kevés ideig nem árt pihentetni, akkor szebben tálalható.

Egy kis zöldsaláta jól illik mellé.

Nincsenek megjegyzések: