2012. március 16., péntek

ROSÉ KACSAMELL ALMASZÓSSZAL


Halat szerettem volna vásárolni a piacon de nem találtam olyat ami kedvemre való lett volna, így lett a mai menü kacsamell. Nem bántam meg...

ROSÉ KACSAMELL ALMASZÓSSZAL

1 db kacsamell ( kb. 80 dkg)
2 db nagy piros alma
1 ek. vaj
1 csillagánizs
1/2 mk. őrölt koriander
1 citrom leve
3 ek. méz
só,bors

Sütés előtt a kacsát kiveszem a hűtőből. ugyanis hideg húst sütni szigorúan tilos. Az almaszószt készítem el elsőnek, az almákat meghámozom és felkockázom, a vajon kicsit megpárolom. Amikor az almadarabok kezdenek szétesni, beleteszem a fűszereket ( koriander, csillagánizs, csipet só), a citromlevet és a mézet. Nagyjából 10 percig főzöm csak, mert nem szeretném ha az alma elveszítené a friss gyümölcsös ízét.
A kacsamellet kettévágom, éles késsel beirdalom, sózom, borsozom. Közepesen forró serpenyőben a bőrös felével lefelé sütni kezdem. Vigyázok hogy ne égjen meg, de azért a zsír olvadjon ki belőle. 6-8 perc után megfordítom és még 5 percig sütöm a másik oldalát, ezután serpenyőstől 160 fokos sütőbe teszem további 10 percre, végül alufóliába csomagolom -vigyázat, forró!- és ismét 10 percig pihentetem.
Ha jól csináltam, a kacsamell rosé. Omlós, puha, rózsaszín a belseje.
Felszeletelem és íziben tálalom az almaszósszal és egy kis salátával.

A teremtés koronái krumplipürét is kaptak hozzá.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Finom a hal, de a kacsa se kutya. Na jó, ez így egy kicsit idétlen.
A lényeg: én imádom a halat és a tengeri herkentyűket, de erre a kacsamellre is elcsábulnék, olyan guszta.

Neguilla írta...

És milyen finom..:-)