2012. augusztus 20., hétfő

MELEG KRUMPLISALÁTA II.


Valami könnyű nyári köretre vágytam ami kicsit különleges, de nincs benne nehéz majonéz és azért a fiúk is tudják értékelni.Íme.

MELEG KRUMPLISALÁTA II.

1 kg közepes méretű újkrumpli ( a sárga fajtából finomabb)
1 kis lilahagyma
2 újhagyma a zöldjével együtt
5 ek. olívaolaj
2 ek. sherry ecet
1 ek. dijoni mustár
1-1 nagy marék friss kapor, petrezselyem, bazsalikom
4 db 5 perces főtt tojás
só,frissen őrölt bors

A krumplit meghámozom, cikkekre vágom és sós vízben megfőzöm. A lilahagymát és az újhagymát nagyon apróra vágom. A mustárt összekeverem az ecettel és lassan belecsorgatom az olívaolajat. Sózom,borsozom, hozzáteszem a hagymát és a felaprított zöldfűszereket . Tárkonnyal, turbolyával is nagyon finom.
A langyosra hűlt krumplit összeforgatom az öntettel és a cikkekre vágott tojást csinosan elrendezem rajta.

Azon nyomban tálaltam egy kis rántott csirkecomb társaságában, de önálló ételként is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések: