2012. augusztus 20., hétfő

VINDALOO CSIRKE


Nagyon szeretem az indiai konyhát. Friss, ízes, fűszeres, tüzes. A vindaloo tulajdonképpen egy portugál eredetű étel amit valamikor disznóhúsból készítettek.Lehet hogy elsőre kissé bonyolultnak néz ki,de mindenképpen érdemes hozzákezdeni, a végeredmény önmagáért beszél..


VINDALOO CSIRKE

1 kg csirke felsőcomb filé nagyobb kockákra vágva
2 nagy fej hagyma
1 ujjnyi gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 kk. cayenne bors
1 kk. pirospaprika
1 ek. római kömény
1 kk. kurkuma
1 kk. koriander
1 kk. mustárpor
1 kk. fekete bors
1 kk. fahéj
1 kk. görögszéna ( lepkeszegmag )
2 friss piros chili

1/2 dl fehér ecet ( almaecetet használtam)
1 ek. tamarind paszta
olívaolaj
nagy csokor friss koriander

A hagymát, chilipaprikát  és a fokhagymát nagyon finomra aprítom, a gyömbért lereszelem.A többi fűszert összekeverem. Most őrölt fűszereket használtam az egyszerűség kedvéért de ha nagyobb mennyiséget főzök akkor egész fűszerekből, frissen őrölve készítem a pasztát. A hozzávalókat beszerezhetjük indiai üzletekben, vagy az Ázsia boltban a Nagycsarnok mellett. Sőt kész fűszerpaszta is kapható itt-ott, ha valaki mégsem szeretne kevergetni.

Serpenyőben olívaolajat melegítek, a csirkedarabokat körbepirítom, félreteszem.
Beleteszem a hagymát, fokhagymát, gyömbért. Addig pirítom ameddig illatozni kezd, ekkor beleteszem a többi fűszert,az ecetet, és a tamarind pasztát.Visszateszem a csirkedarabokat és egy fél pohár vizet öntök hozzá. Egy órán át lassú tűzön főzöm. Ha elkészült, friss korianderrel megszórom.


Főtt rizzsel, néhány kanál joghurttal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: