2013. október 23., szerda

ÉDESKÁPOSZTA FŐZELÉK


Egyik kedvenc ételem a paradicsomos káposzta, de ez a főzelék sajnos tiltólistán van nálunk, még a Nagymama sem szereti pedig őrá mindig lehet számítani ha valamit meg kell enni. Kénytelen voltam alternatív megoldást keresni...

ÉDESKÁPOSZTA FŐZELÉK

1 kisebb fej káposzta ( idei káposztából a legfinomabb)
1 fej hagyma
őrölt kömény
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
nagy csokor friss kapor
olívaolaj
só, ecet, pici cukor

Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáteszem a felcsíkozott káposztát. Sózom, köménymaggal fűszerezem és épphogy puhára megfőzöm. A tejfölben elkeverem a lisztet és a főzeléket behabarom. Jó sok kaporral ízesítem.
A végén kevés ecetet teszek még hozzá és kis cukorral szelídítem az ízeket.
Hidegen is nagyon finom.



1 megjegyzés:

Tina Novak írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu