2013. október 23., szerda

ÉDESKÁPOSZTA FŐZELÉK


Egyik kedvenc ételem a paradicsomos káposzta, de ez a főzelék sajnos tiltólistán van nálunk, még a Nagymama sem szereti pedig őrá mindig lehet számítani ha valamit meg kell enni. Kénytelen voltam alternatív megoldást keresni...

ÉDESKÁPOSZTA FŐZELÉK

1 kisebb fej káposzta ( idei káposztából a legfinomabb)
1 fej hagyma
őrölt kömény
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
nagy csokor friss kapor
olívaolaj
só, ecet, pici cukor

Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáteszem a felcsíkozott káposztát. Sózom, köménymaggal fűszerezem és épphogy puhára megfőzöm. A tejfölben elkeverem a lisztet és a főzeléket behabarom. Jó sok kaporral ízesítem.
A végén kevés ecetet teszek még hozzá és kis cukorral szelídítem az ízeket.
Hidegen is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések: