2015. július 28., kedd

GAMBAS PILPIL



GAMBAS PILPIL

1 kg óriás tigrisrák (kisebb méretű, de páncélos rák is megfelel)
1 fej fokhagyma
15 dkg vaj
3 ek olívaolaj
1 db friss paradicsom
friss chili
1 nagy csokor petrezselyem

A megpucolt fokhagymár nagyon apróra felaprítom és a vajas olívaolajon lasú tűzön puhára sütögetem. ( Ha senki sem figyel oda akkor fokhagymanyomót használok, de finomabb ízű ha a kés lapjával összenyomjuk a fokhagymagerezdet és egészen picire felaprítjuk.) Ha már majdnem kész akkor hozzáteszem a meghámozott, kimagozott és kis kockákra vágott paradicsomot, a chilit és kicsit főzöm ameddig a paradicsom szét nem esik. Ekkor beleteszem a rákot és erős tűzön addig sütöm ameddig minden oldala szép rózsaszínűre nem változik. Pár perc alatt elkészül.

Petrezselyemmel megszórom, friss fehér kenyérrel és egy pohár hűs fehérborral tálalom.



Nincsenek megjegyzések: