2010. április 3., szombat
KÁPOSZTÁS- KRUMPLIS LECSÓ
A padlizsán mellet a lecsó az egyik kedvenc ételem. Napmátkánál láttam még régebben ezt a receptet, illetve káposztás lecsót készítettem máskor is. Most összeházasítottam a kettőt.
KÁPOSZTÁS-KRUMPLIS LECSÓ
3/4 kilónyi zöldpaprika
4 nagy hámozott paradicsom
2 jókora fej hagyma
3 közepes krumpli
1/2 kg savanyú káposzta
1 kis piros chili
pirospaprika
húsos szalonna
só, bors
kevés cukor
Úgy kezdem hogy a szalonnát és a hagymát megpirítom, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, erre jön a krumpli és a (szigorúan!) kockára vágott zöldpaprika. Ha már egy kicsit sült együtt, hozzáteszem a kimosott és megvágott káposztát és a paradicsomot. Só, bors, kevés cukor meg egy kis csípős kerül még hozzá. ( Jó csípősre sikeredett...)
Együtt készre sütöm, tejfölt adok mellé.
Vastag aljú serpenyőben vagy pláne vaslábasban érdemes készíteni, teflonban nem az igazi.
Köretként is nagyon finom, főleg sült kacsa mellé illik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése