2010. április 3., szombat
MAROKKÓI TÖLTÖTT PADLIZSÁN
MAROKKÓI TÖLTÖTT PADLIZSÁN
2 közepes padlizsán
30 dkg darált bárányhús
2 nagy paradicsom
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. Ras el Hanout
kakukkfű
olivaolaj
só,bors
A padlizsánokat félbevágom, a húsát bekockázom vigyázva hogy ne sértsem meg a héját és besózom. Állni hagyom úgy egy órát, kicsit kinyomkodom majd vágott felével lefelé beolajozott fólián forró sütőben megsütöm. Ameddig sül a padlizsán addig a felaprított hagymát olívaolajon megpárolom, hozzáteszem a tört fokhagymát és a húst, fűszereket és erős tűzön átforgatom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és addig sütöm ameddig a leve el nem párolog és kicsit sercegni nem kezd. A megsült padlizsánok belsejét kikaparom és ezt is a húshoz teszem, a tölteléket a padlizsánhéjakba visszakanalazom és 10 percre betolom a forró sütőbe.
Chilis-fokhagymás paradicsommártással tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése