2012. január 16., hétfő

CHILILEKVÁR


CHILILEKVÁR

5 db piros californiai paprika
10 dkg friss habanero chili ( a sarki zöldségesben leltem, de a Culinarisban szokott lenni.)
4 dl almaecet
kávéskanál só
60 dkg kristálycukor

A californiai paprikát és a habanerot kimagozom, feldarabolom. ( A habanero magozáshoz ajánlott gumikesztyűt viselni, mert bár szappan van a háznál, nem lehet csak úgy lemosni a kézről és igen csíp.)
Lábasban a paprikákat sóval és az ecettel 20-25 percig főzöm.
Tekerős passzírozón átpasszírozom. Elméletileg lehetne turmixolni is, de ekkor belekerül a héja és nem lesz szép rusztikus az állaga.( Ráadásul a fenti művelet még a bicepszünkre is kedvező hatású.)
Hozzáteszem a cukrot és még fél órát főzöm ameddig besűrűsödik.

 Ezzel a mennyiséggel 6 db 2 dl-es csatos üveget tudtam megtölteni. Mivel elég sok cukrot tartalmaz,nem valószínű hogy megromlik, de biztonság kedvéért szárazgőzbe tettem.

Nincsenek megjegyzések: