2008. július 20., vasárnap

SZÓJÁS-GYÖMBÉRES HALFILÉ SALÁTÁVAL

Nemrégiben panaszkodtam valakinek hogy mire elkészül a vacsora addigra már nem lehet fotózni mert sötét van. Ezt az ételt is a teraszon fényképeztük...
Blogger aktivitásomból egyébként kiválóan fel lehet térképezni hogy éppen merre jár a Gyermek. Ha a közelben tartózkodik, akkor természetesen terülj-terülj asztalkám ...

SZÓJÁS- GYÖMBÉRES HALFILÉ SALÁTÁVAL

4 szelet tengeri halfilé
4 ek.szójaszósz
1 narancs leve
1 citrom leve
2 cm-es finomra reszelt gyömbérgyökér
2 gerezd finomra reszelt fokhagyma
frissen darát bors

A salátához.

1 kis doboz konzerv vörösbab
1 lilahagyma felaprítva
1/2 kígyóuborka kockákra vágva
10-12 koktélparadicsom negyedelve
egy jó marék rukola
balzsamecet
olívaolaj
frissen őrölt bors
rengeteg vágott petrezselyem

A halat 1 órán át pácolom a szójás-gyümölcsleves-fűszeres lében, majd forró serpenyőben (esetleg grillrácson ) mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A végén még egy kevés páclevet öntök alá és erős tűzön beforralom. Sózni nem szoktam, a szójaszószben lévő só elegendő hogy kellemes íze legyen.

A salátához a hozzávalókat összekeverem, balzsamecettel-olívaolajjal meglocsolom, borsozom, tálalom...

Finom...

Nincsenek megjegyzések: