ÉDES SAVANYÚ FÜGE
3 kg nem túl érett füge
2 ek. só
1/2 l borecet
1 kg cukor
1,5 l víz
3 ek. fűszerkeverék:mustármag, koriandermag, babérlevél, fahéjrúd, néhány szem szegfűszeg és kardamom, szegfűbors, egész bors, szárított gyömbérgyökér, pár piros chilipaprika.
egy fej fokhagyma megtisztítva
A két kanál sóval vizet forralok és a fügéket leforrázom, majd 5 perc után leszűröm. Nagy rozsdamentes acél fazékban elkészítem a szirupot a hozzávalókból, hozzáteszem a fügét és 30 percig forralom. Hűvös helyen lefedve aludni küldöm, majd ezt a műveletet másnap és harmadnap is elvégzem. Ilyenkor elég csak pár percig forralni. A harmadik napon sterilizált üvegekbe töltöm, lezárom és 15 percre forró vízfürdőbe állítom.
Már megkóstoltam..füstölt libamájjal az igazi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése