2008. november 25., kedd

ANANÁSZOS KACSA

Nagyon szeretem a kacsát. Elég gyakran készítek, de főleg hagyományos módon. Most azonban egy jókora ananász beindította a fantáziámat...

ANANÁSZOS KACSA

8 kacsacomb
1 friss ananász
szójaszósz
ujjnyi gyömbér
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek.barna cukor
citromlé
ananászlé
bors
só( ha szükséges)

A szójaszószt, reszelt gyömbért, ananász-és citromlevet, cukrot, fokhagymát, borsot összekeverem és a kacsát néhány órát pácolom benne.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, a kacsákat tepsibe teszem és kb. fél órát sütöm ameddig a tetejét kicsit megkapja a tűz. Ekkor fóliával lefedem, a hőmérsékletet 140 fokra mérsékelem és még 2 órát sütöm. A legvégén hozzáteszem a meghámozott, feldarabolt ananászt, megszórom az újhagymával és fólia nélkül további fél órát sütöm.

Elvileg rizzsel kéne enni de a Gyermek krumplipüré-fan, ezért ezt készítettem hozzá... Finom volt...

Nincsenek megjegyzések: