2008. november 25., kedd

MARINÁLT BORJÚNYELV

A borjúnyelvet a Nagycsarnokban vettem. Volt ugyan némi félreértés, ugyanis megkérdezték hogy mekkora kutyám van. Sikerült azért tisztázni hogy emberi fogyasztásra szánom...:)

MARINÁLT BORJÚNYELV

2 közepes borjúnyelv
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1,5 dl borecet
2 ek.nádcukor
egész bors


olívaolaj
citromlé
petrezselyem

A hozzávalókból páclevet készítek és a nyelvet két napig pácolom benne, majd felforralom és kb, 1,5 órát főzöm, ameddig puha lesz. A saját levében hagyom kihűlni még vagy 6 órát. A levéből kiemelve a kemény külső bőrét lehúzom, felszeletelem.
Olívaolajos-citromleves-petrezselymes öntettel meglocsolom.

Pirítóssal, salátával finom...

Nincsenek megjegyzések: