Ha olajos magvakra gondolok, nekem először valami süti jut az eszembe. (Például a nagymamám diós bejglije.) Az első rendhagyó magvas élményem a kínai mogyorós csirke volt sok-sok évvel ezelőtt. Később következett a szicíliai konyha...
HAGYMÁS BORJÚMÁJ MAZSOLÁVAL ÉS FENYŐMAGGAL
1/2 kg borjúmáj
1/2 kg édes hagyma
friss zsályalevél
egy marék mazsola langyos vízbe áztatva
egy marék pirított fenyőmag
majoranna
vaj
olívaolaj
3 ek. borecet
1 ek. balzsamecet
só,bors
pici liszt
vágott petrezselyem
A vaj és olívaolaj keverékén pirosra sütöm a vékonyra felszeletelt hagymát majd félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt vajas olajon erős tűzön megpirítom a májszeleteket a zsályalevelekkel együtt, közben liszttel picit megszórom, borsozom, majorannát morzsolok bele, a legvégén pedig megsózom. Szeretem ha rózsaszín marad a belseje, ekkor nagyon finom omlós és puha. A megsült szeletkéket a hagymához teszem. A borecetet a mazsolával és pici vízzel felforralom és besűrítem, a legvégén kevés balzsamecetet, vágott petrezselymet teszek bele és nyakonöntöm a hagymás májat. A tetejét pirított fenyőmaggal megszórom.
Polentát kínálok mellé. (Na és egy pohár finom hideg rozét...)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szia!
Kukkants be hozzám légy szíves:-Dhttp://mollykonyhaja.blogspot.com/2009/03/meglepetes-baratsag-tunderek.html
Megjegyzés küldése