2009. március 22., vasárnap

ANANÁSZOS KÁPOSZTASALÁTA

Amikor Olaszországban vagyok, nem mulasztom el hogy útba ejtsek egy élelmiszerüzletet. Az ismerőseim csóválják is a fejüket amikor diadallal bejelentem hogy például milyen fantasztikus krumplit vásároltam ( "képzeld, ez külföldről hozza a krumplit!"), de a finom édes hagymát vagy az óriási fokhagymafejeket is ott szoktam megvenni. Most (többek között) egy hatalmas ananászt találtam és úgy éreztem hogy enélkül nem mehetek haza.
Többféle módon is feldolgoztam, íme az egyik:

ANANÁSZOS KÁPOSZTASALÁTA

1/2 kg savanyú káposzta
egy jókora ananász negyed része
1 kisebb lilahagyma
piros színű paprika
3 ek.majonéz
1 kis doboz tejföl
só,bors

A hagymát és a paprikát egészen apróra, az ananászt nagyobb kockákra vágom. A káposztát is felaprítom kicsit. Mindent beleborítok egy nagy tálba és összekeverem. Jól megborsozom, pici só is kellett bele.

Befaltuk...:-)

3 megjegyzés:

SalsaOrsi írta...

Én is több kiló autentikus gasztrocuccal szoktam hazatérni nyaralásból, úgyhogy jót nevettem a krumplis sztorin, és abszolút átérzem :-) Tavaly Olaszo-ból kb 5 kiló rizottó-tészta-limoncello-olajbogyó-stb-val tele OASI reklámszatyrot cuccoltam fel a tizedik emeletre :-) de ez naggggyon jó dolog!

starfokker írta...

én is teljesen megértelek, a saláta pedig jól hangzik:)

Neguilla írta...

Elég izgalmasan néztünk ki,ugyanis minden apró résbe prosecco-s és olívaolajas üvegeket dugdostunk,sőt még egy virágzó mimózát is majdnem begyömöszöltünk,de aztán megkegyelmeztünk szegénynek..:-)