2009. június 21., vasárnap

TÚRÓS-SAJTOS PADLIZSÁN

L.I. a szememre hányta nemrégiben-teljes joggal- hogy nem vagyok elég aktív a blogon. Sajnos elég sokszor előfordul -tudom, ez harmatgyenge kifogás- hogy mire kész a vacsora addigra vaksötét van és nem lehet fotózni, esetleg nincs itt a kedvenc fényképezőgépem, de az is gyakran megesik hogy a sáskák egyszerűen csak felfalják a fotózni valót és csak a morzsák árválkodnak a tányéron. Ezt az ételt is elkészítettem már egyszer, egy kicsit másképpen ugyan, de nem kevesebb sikerrel. A padlizsán különben is a kedvenceim közé tartozik, hetente legalább egyszer készítek így vagy úgy, megtöltve, vagy csak egyszerűen roston sütve, fokhagymával, vagy salátának.. A mai recept Dusi kedvére készült.

TÚRÓS-SAJTOS PADLIZSÁN

2 nagy padlizsán
1 kis paradicsomkonzerv
25 dkg koktélparadicsom
1 kis doboz ricotta
1 kis doboz friss sajt (cottage cheese)
fokhagyma
néhány szál újhagyma
pici cukor
olívaolaj
só,bors

A padlizsánokat hosszában felszeletelem, besózom és egy órát állni hagyom. Ha kiengedte a levét, papírtörölközővel megtörölgetem és olívaolajban megsütöm. A ricottát összekeverem a friss sajttal, beleaprítom az újhagymát a zöldjével együtt, sózom, borsozom. Serpenyőben kis olívaolajon picit megpirítom a tört fokhagymát, hozzáteszem a paradicsomkonzervet és addig rotyogtatom ameddig besűrűsödik. Az utolsó néhány percben hozzáteszem a félbevágott koktélparadicsomot, sózom, borsot tekerek bele és kevés cukorral szelídítem.
Tűzálló tál aljára pár kanál paradicsomszószt teszek, a padlizsán szeletek közepére pedig egy kanál sajtos krémet pöttyintek és feltekerem. Csinosan elrendezem a tekercseket és a maradék paradicsommal betakarom.
Nagyon forró sütőben addig sütöm amíg a sajt megolvad.
Már megint nincs egy falat sem belőle...

8 megjegyzés:

MP33PORTAL írta...

Köszi. Jól sikerült, ma ezt eszem vaccsra.

Neguilla írta...

Akkor jó étvágyat..:-)

erős ildikó írta...

Azért nagyon jó, hogy ezt az adagot mégis sikerült megörökíteni nekünk még a sáskajárás előtt:)
Mentettem is a receptet, köszönöm!

Neguilla írta...

Én meg megfőztem a sárkányos lecsódat...én is köszönöm!

lulubel írta...

megcsináltam, de nem voltam eléggé elővigyázatos, csak annyi hozzávalót vettem, amennyit írtál. barátnőmnek és magamnak hoztam ma belőle ebédre, mire megkérdezte, h én mit fogok enni... legközelebb minimum dupla adagból készül. :)

Neguilla írta...

Én mondtam.:-)

annami írta...

Szia, Annami vok a nlcafe-ról. :o) Indítottam egy új topicot a kedvünkért! :o) És nagyon várunk vissza közénk (sokunknak nem tetszett az új hangulat a régi fórumon)!!!! Szóval légyszi gyere, (régi csapat a fórumcím) mert hiányzol közülünk!! :o)

Puszi
Annami

Ja, és gratula a blogodhoz, már akartam mondani :oP

Neguilla írta...

Annami, köszönöm!