2009. július 4., szombat

FASÍRT

Vásároltam egy csodaszép szilikon tepsit. ( A főzni nem tudó érdeklődők kedvéért elmondanám hogy a szilikon nemcsak csodaszép hanem tapadásmentes, imígyen praktikum szempontjából is lepipálja a mezei tepsiket.) Már régóta fájt rá a fogam, de néhány évvel ezelőtt még csak aranyért lehetett az ilyesmit megvenni. Most viszont szimpatikus áron bukkantam rá. Leküzdhetetlen késztetést éreztem hogy azonnal süssek benne valamit...

FASÍRT

1 kg darált marha és sertéshús vegyesen
15 dkg császárszalonna kockára vágva
3 zsemle felkockázva
1 aprított hagyma
2 aprított zellerszár
2 dl tej
1 tojás
1 ek. mustár
1 ek. Worchestershire szósz
kakukkfű, bazsalikom, őrölt szerecsendió
jó marék vágott petrezselyem
só,bors

szeletelt bacon (azaz császárszalonna:-))


A zsemlekockákat tejben néhány percig áztatom, majd az összes hozzávalóval jól összekeverem. A vadiúj szilikontepsimbe belesimítom, a tetejét befedem bacon szeletekkel és 180 fokon 1 órát sütöm.

Mustáros-zelleres krumplisalátát készítettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések: