2009. július 19., vasárnap

SÜLT CÉKLASALÁTA

SÜLT CÉKLASALÁTA

1 kg bébicékla
1 lilahagyma
1/4 fej káposzta
3 sárgarépa
3 krumpli
1 kis fehérbab konzerv
3 kovászos uborka
3 dl tejföl
2 ek. majonéz
1 nagy csomag kapor
1 nagy csomag petrezselyem
citromlé
só,bors

A céklát egyesével alufóliába csomagolom és sütőben megsütöm. A krumplit és a sárgarépát kis kockákra vágom és megfőzöm. A káposztát lereszelem, a hagymát és az uborkát felaprítom. Ha a cékla puha, és kissé kihűlt, meghámozom- csak le kell húzni a héját- és felkockázom. Minden hozzávalót egy nagy tálban óvatosan összekeverek. Kevés citromlével teszem pikánssá.

Ha halmozni szeretnénk az élvezeteket, akkor néhány közepesen keményre főzött tojást is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: