2009. július 18., szombat

MENTÁS UBORKALEVES

Finom, hűsítő kánikula-leves. Természetesen nem kell főzni... Bár a teremtés koronái egy darabig csendesen nosztalgiáztak holmi rántott csirke után, de aztán hipp-hopp elfogyott.

MENTÁS UBORKALEVES

2 kígyóuborka
2 kovászos uborka
5 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
kevés tej
1 fej édes hagyma
3 gerezd fokhagyma
egy marék friss menta
egy marék friss kapor
só, bors, kevés cukor
citromlé
olívaolaj

A kígyóuborkát meghámozom és a hagymával, kovászos ubival és a fokhagymával durvára lereszelem. Hozzáteszem a joghurtot, a fűszereket és jól összeturmixolom. Beleteszem még a tejfölt is, és kis tejjel meg az ubi levével hígítom ha túl sűrű lenne. Sózom, borsozom, kis citromlét meg cukrot teszek bele és végül hozzákeverek pár kanál olívaolajat.
Hűtőben néhány órát érlelem.

Nincsenek megjegyzések: