2009. augusztus 9., vasárnap

GOMBÁS-BAZSALIKOMOS LECSÓ

A tegnapi dorbéz utóhatásaként valami könnyebb étel kívánkozott a gyomrunkba. Lecsóból egyébként is bárhol, bármikor, bármennyit meg tudok enni. Azt azért be kell ismernem hogy egy kis szalonna, na jó, meg egy kis kolbász is került bele - de csakis az íze kedvéért!

GOMBÁS-BAZSALIKOMOS LECSÓ

1 jó nagy hagyma
némi császárszalonna
pár karika kolbász
egy kilónyi zöldpaprika
feleannyi gomba
kertben termett paradicsom
1 csípős hegyes paprika
só, bors
kis cukor
pirospaprika
friss bazsalikom

A szalonnát egy csepp olajjal kiolvasztom beleteszem a kolbászt, amikor már színe van, hozzáadom a hagymát is és üvegesre párolom. A tűzről levéve kis pirospaprikát keverek bele, hozzáteszem a többi belevalót és fedő nélkül megfőzöm. ( Finom sűrű lesz a leve. ) A bazsalikomot a legvégén adom hozzá.

Egy kanál tejföllel az igazi.

Nincsenek megjegyzések: