2009. augusztus 17., hétfő

MEGINT PADLIZSÁN

Padlizsán majdnem mindig van a hűtőben. Paradicsom viszont -legalábbis mostanában-mindig van a kertben. Egy kis sajt, fokhagyma, izgalmas fűszerek ... el sem lehet rontani.

PARADICSOMOS RAKOTT PADLIZSÁN

3 kis padlizsán
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv paradicsom
6 friss paradicsom
1 kis chilipaprika
1 kk. kurkuma
1 kk. chilipor
kis cukor
3 dl natúr joghurt
10 dkg reszelt sajt(itt most cheddar)
só és bors
balzsamecet
olívaolaj

A padlizsánt felszeletelem és balzsamecettel bekenem mindkét oldalát, azután pedig besózom.
Így pácolom fél órát.( Nem kell aggódni, nem lesz savanyú.) Ha kész, kicsit leitatom és nagyon kevés olajon teflonban megsütöm.
A hagymából, fokhagymából és konzerv paradicsomból mártást készítek a friss chilivel és chiliporral, kurkumával, sóval, borssal, kis cukorral. Jó sűrűre megfőzöm. Egy kivajazott tálban szép sorban elrendezem a padlizsán felét, erre jön a mártás fele, aztán a maradék padlizsán, megint mártás, és legvégül befedem friss paradicsomszeletekkel. Reszelt sajttal összekevert joghurtot teszek a tetejére.
Forró sütőben pirosra sütöm.

Kis saláta, parmezán jól illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: