2009. szeptember 17., csütörtök

ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ

A különböző élethelyzeteimet jól nyomon lehet követni a főztöm alapján. Régebben nagyon sok húst főztem/sütöttem Kispöti kedvére, mostanában viszont a könnyebb, zöldséges ételek a nyerők. A mai ebéd is így készült.

ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ

1 padlizsán
2 kis cukkini
1 nagy fej hagyma
1 doboz főtt csicseriborsó
koktélparadicsom
25 dkg kuszkusz
olívaolaj
vaj
őrölt koriander
só,bors
vágott petrezselyem
kevés balzsamecet

A padlizsánt kockákra vágom, besózom. A cukkinit és a hagymát felszeletelem, a kuszkuszt leforrázom. A padlizsán kockákat olívaolajon megsütöm, félreteszem. A maradék olajon üvegesre párolom a hagymát, később hozzáteszem a cukkinit és együtt roppanósra sütöm. Ha mindez kész, összeverem a zöldségeket, kuszkuszt, felezett koktélparadicsomot, csicseriborsót és petrezselymet.
Sózom, borsozom, őrölt koriandert és balzsamecetet teszek bele. Egy kanál vajjal lazítom.

Római köményt is tehet bele aki szereti.

Nincsenek megjegyzések: