2009. szeptember 13., vasárnap

ZÖLDSÉGLEVES


Nem könnyű olyan családban brillírozni ahol a vegák és nem vegák ádáz küzdelmet folytatnak egymással. Most épp az előbbiek győztek.

ZÖLDSÉGLEVES

1 nagy hagyma, szeletekre vágva
1 csomag sárgarépa, felszeletelve
1 csomag petrezselyemgyökér, felszeletelve
1 kis zeller kockákra vágva
1 nagy krumpli, nemkülönben kockákra vágva
kb. 20 dkg (nem tudom megmondani, sose mérek, de jó két marék) fejtett bab
1 babérlevél
negyed fej káposzta, vékonyra gyalulva
zöldségleves ( kockából, vessetek meg )
friss kakukkfű
majoranna
pirospaprika
petrezselyem
olívaolaj
só,bors
tejföl

A babot külön vízben egy babérlevéllel megfőzöm. A hagymát kis olajon megfuttatom, hozzáteszem a pirospaprikát, majorannát és kakukkfüvet, beleteszem a zöldségeket a krumpli és káposzta kivételével. Zöldséglevessel felöntöm,de csak annyira hogy jó sűrű legyen. 15 percig gyöngyöztetem. Akkor beleteszem a káposztát és a krumplit és együtt puhára főzöm. Sózom, borsozom. A legvégén kerül bele a bab a levével együtt. Jó sok petrezselyemmel megszórom, nagy kanál tejföllel, frissen sült rozskenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések: