2010. január 20., szerda

KÍNAI SÜLT TÉSZTA BROKKOLIVAL


Ez az étel legalább olyan finom mint amilyen gyorsan elkészül. Egyetlen titka van: azon frissiben meg kell enni...

KÍNAI SÜLT TÉSZTA BROKKOLIVAL

1 fej brokkoli
15 dkg kínai tojásos tészta
2 gerezd fokhagyma
1 kis lilahagyma( vagy egy csomó újhagyma)
ujjnyi reszelt gyömbér
1 kis chili
jó minőségű kínai szójaszósz (nem szabad rajta spórolni!)
osztrigaszósz
kevés barnacukor
pár ek. félédes sherry
1 tojás
olívaolaj


Nagyobb lábasban vizet forralok és 4 percig főzöm a tésztát. Közben a brokkolit is megpárolom, éppen hogy csak puhára. Egy serpenyőben olajat hevítek, megfuttatom benne a tört fokhagymát, chilit, kevés szójaszószt öntök hozzá és beleforgatom a tésztát. A tojást hirtelen megsütöm, fakanállal apróra szabdalom és ezt is a tésztához keverem. Egy másik serpenyőben megpirítom a gyömbért és a hagymát, majd egy ek. szójaszószt és 2 ek. osztrigaszószt teszek hozzá. Beleöntöm a bort, sózom, cukrozom, nyakon öntöm vele a brokkolit és egy percig együtt forralom.

A tányérba szedek egy kis tésztát és tetejére kanalazom a hagymás-ízes brokkolit.

2 megjegyzés:

Aranka írta...

Most tévedtem ide. Nagyon guszta a blogod.

Neguilla írta...

Aranka, nagyon szépen köszönöm.