2012. január 16., hétfő

PASTA CALAMARI


Szép friss kalamárit találtam a Nagycsarnokban. Ezt készítettem belőle:

PASTA CALAMARI

60 dkg tisztított kalamári ( tintahal?)
4-5 érett, nagy paradicsom
1 kis fej hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis piros chili
1 pohár száraz fehérbor
só,frissen őrölt bors
olívaolaj
30 dkg friss linguine ( keskenymetélt)

kevés rucola

A mártáshoz az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítom, rádobom a tört fokhagymát és a chilit, kicsit összeforgatom és hozzáteszem a leforrázott, feldarabolt paradicsomot, hozzáöntöm a bort, sózom, borsozom és sűrű mártást főzök belőle.
A kalamári testét hosszában felvágom és  éles késsel rács alakban kb. 1 cm-enként bevagdosom a húsát, vigyázva hogy ne vágjam át teljesen. Végezetül ujjnyi csíkokra metélem és csak egészen picit sózom meg.
Nagyon forró serpenyőben 1-2 perc alatt megsütöm, a kész paradicsommártással összeforgatom.
A tésztát forró vízben kifőzöm ( A friss tésztának elég 2-3 perc, ha száraz tésztából készítjük, akkor kell neki 8 perc amíg al dente, azaz fogkemény lesz.)
A tésztát-mártást-kalamárit összekeverem, forrón tálalom egy kevés rucola kíséretében.

3 megjegyzés:

Tálaló írta...

Szívből örülök,hogy megcsókolt a herceg,és felébredtél:))És egy igazán jó kis étellel tértél vissza!Ilyenkor bánom csak igazán,hogy én nem tudok friss tengeri herkentyűkhöz hozzájutni.

Neguilla írta...

Igazán köszönöm a figyelmességed..:-)

Hoffmann Erika írta...

ez is nagyon tetszik, azonnal megenném:)