2012. november 24., szombat

ZÖLDSÉGES BULGUR



ZÖLDSÉGES BULGUR

1 bögre nagyobb szemű bulgur
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
fél zellergumó
1 padlizsán
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
pár koktélparadicsom
2 ek. szójaszósz
1 kk. római kömény
1kk. cayenne bors ( csípős!)
kevés olaj
só, bors
friss petrezselyem

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel leforrázom, lefedem és 20 percig állni hagyom. Ezalatt a vizet felszívja és szépen megpuhul. A padlizsánt felkockázom, besózom. A hagymát felszeletelem, a zöldségeket kis kockákra, a paradicsomot félbe vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát és fokhagymát, majd hozzáteszem a felkockázott zöldségeket a padlizsán kivételével. Fedő alatt puhára párolom. A padlizsánt leöblítem, lecsepegtetem és külön serpenyőben kevés olajon  megsütöm. Legvégül összeforgatom az elkészült hozzávalókat, a bulgurt, a sült padlizsánt és a párolt zöldségeket. Szójaszósszal, római köménnyel , feketeborssal és cayenne borssal fűszerezem, sózom ha szükséges. Nagyon sok petrezselyemmel megszórom.

Tükörtojással tálalom.

Nincsenek megjegyzések: