2013. május 11., szombat

SZICÍLIAI PEPERONATA


SZICÍLIAI PEPERONATA

Azaz lecsó, bár én inkább sült paprikának mondanám. Nyári ebédnek el sem tudnék képzelni finomabbat...

3  nagy  piros húsú paprika (kaliforniai)
5-6 sárga húsú paprika ( itt magyar paprikát használtam, ezért a nagyobb mennyiség)
1 csípős hegyes paprika
3 szem érett paradicsom
3 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
1 ek. vörösborecet
só,bors


A hagymát felszeletelem és acél vagy vasserpenyőben az olívaolajon kicsit megpirítom. ( Teflonban nem lesz ugyanolyan az íze.)  Hozzáteszem a fokhagymát, egyet-kettőt keverek rajta majd beleteszem először a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és 10 percig fedő alatt alacsony lángon sütögetem. Most hozzáadom a többi paprikát és a meghámozott paradicsomot is, sózom, borsozom, lassú tűzön 15-20 perc alatt készre főzöm. Nem árt neki ha kicsit odakap, persze vigyázzunk hogy ne égjen le. A végén egy kanál ecetet keverek bele.

Bazsalikom levelekkel díszítem, langyosan tálalom friss ropogós fehér kenyérrel.

Bevállalósak libazsírral is elkészíthetik.


3 megjegyzés:

Thomas írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Thomas írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Thomas írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.