Hétvégenként viszonylag hosszabb időt szoktam tölteni az utódommal és ebből az alkalomból igyekszem finomságokkal elkényeztetni.( Anyaaaa...vadast főzzél!)
VADAS MARHA
1,5, kiló marhahús ( stefánia)
leveszöldség(vöröshagyma, sárgarépa,petrezselyem gyökér,darabka zeller)
babérlevél
majoranna
kakukkfű
só,bors
pici liszt
tejföl
mustár
citromlé
cukor
A húst a zöldségekkel és a fűszerekkel omlós puhára megfőzöm.(Marhahúst érdemes török hentesnél vásárolni,van egy a Kálvin térnél illetve a Karinthy Frigyes úton is. Megéri elzarándokolni,biztosan jó minőségű húst kaphatunk figyelmes kiszogálással kísérve,nem mellesleg egyéb ritka finomságokat is lelhetünk a boltban.) A zöldségeket a hagyma kivételével a főzőlével összeturmixolom, kevés liszttel, tejföllel sűrítem,mustárral,citromlével és kis cukorral pikánsra ízesítem. A felszeletelt húst a mártással és zsemlegombóccal tálalom.
ZSEMLEGOMBÓC
6 db zsemle
2 tojás
evőkanál zsemlemorzsa
2 dl tej
só,bors
petrezselyem
vöröshagyma
vaj
A zsemléket kockára vágom és a tejjel leforrázom. Belekeverem a vajon megpirított hagymát, a zsemlemorzsát, tojást, petrezselymet, összegyúrom, fűszerezem és vizes kézzel gombócokat formázok belőle.
Forró sós vízben 15 percig főzöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
annyira örülök, amikor látom, hogy nem csak én vagyok oda a vadasért:)
Köszönöm!
Nagy tisztelőd vagyok egyébként titokban,finomakat főzöl!
köszönöm szépen, igyekszem:)
Megjegyzés küldése