SZALONNÁBA GÖNGYÖLT BORJÚSZŰZ TÓCSNIVAL ÉS LECSÓVAL
1 borjúszűz egyben (kb.1,2 kg.)
25dkg szeletelt bacon szalonna
só, bors, kevés fokhagyma
a lecsóhoz:
valamilyen finom szalonna( ismét)
vöröshagyma
leheletnyi fokhagyma
10 db zöldpaprika
1/2 kg paradicsom
pirospaprika
só,bors
pici cukor
a tócsnihoz:
3 nagy szem krumpli
1 tojás
2 ek. liszt
só
A húst sóval, borssal, kevés fokhagymával bedörzsölöm és a szalonna szeletekbe beburkolom. Ehhez a művelethez egy fólia darabra egymás mellé fektetem a szalonna szeleteket, majd ráteszem a húst és felteketem. Forró sütőben( 200C) 30 perc alatt megsütöm.
A lecsóhoz a hagymát-szalonnát megpirítom, ráteszem a meghámozott paradicsomot, sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával, csöpp fokhagymát és pici cukrot teszek hozzá és megvárom hogy a paradicsom kicsit szétessen, ekkor hozzáteszem a zöldpaprikát ( egy kis csípős feltétlenül legyen közte!) és egy finom lecsót főzök belőle.
A tócsnihoz a krumplit lereszelem, összekeverem a tojással, kevés lisztet teszek hozzá, megsózom( ettől a krumpli nem barnul meg ) és serpenyőben kis palacsintákat sütök belőle.
Tejföllel, reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése