2008. május 18., vasárnap

JAMBALAYA


Kispöti kedvére...

JAMBALAYA

20 dkg csirkemell
20 dkg libakolbász ( eredetileg chorizo)
30 dkg előfőzött, tisztított rákfarok
25 dkg hosszúszemű rizs
1 hagyma
fokhagyma
1 darabolt zellerszár
1 piros, illetve 1 sárga színű paprika darabolva
3 db hámozott, darabolt paradicsom
15 dkg gomba szeletelve
2 ek. cajun fűszerkeverék:oregano, kakukkfű, őrölt kömény, pirospaprika, chili, fokhagymapor, vöröshagymapor, mustárpor, őrölt bors.
húsleves
olívaolaj

A kockákra vágott csirkemellet és a felszeletelt kolbászt erős tűzön egy jókora serpenyőben olívaolajon megpirítom,majd félreteszem. A megmaradt olajban megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, zellert és a gombát és néhány percig együtt pirítom, majd beleteszem a csirkehúst a kolbásszal együtt. Hozzáteszem a fűszereket, a rizst, felöntöm húslevessel és készre párolom.A legvégén teszem hozzá a rákot.

Nincsenek megjegyzések: