BABGULYÁS
1/2 kg marha lapocka
1/2 kg tarkabab
20 dkg szalonna
egy szép szál csípős kolbász
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 zöldpaprika
pirospaprika
só,bors
babérlevél
őrölt kömény
A babot egy éjszakára beáztatom. A szalonnából, hagymából fokhagymából, paprika-paradicsomból pörkölt alapot készítek, alaposan fűszerezem, a marhahús kockákat megpörkölöm rajta, majd hozzáteszem a beáztatott babot, felkarikázott kolbászt, sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
Én úgy szeretem a babgulyást - nem tévesztendő össze a bablevessel!- ha sűrű és nem túl sok leve van, emiatt teszek bele jó sok hagymát , illetve a paprika és a paradicsom is teljesen szétfő mire elkészül az étel.
Csendes tűzön főzögetem úgy 3 órát, ha elfőne a leve, kevés vízzel pótolom.
Tejföllel, ropogós fehér kenyérrel tálalom...
Most pedig felhívom az edzőmet..:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése